Коли в 2017 році немає весіль. Православний календар 2017

Міруна Дарковічі, п’ятниця, 16 грудня 2016 р., 18:45

році

Як відомо, весілля вимагає всілякої підготовки, але найперше - вибрати дату великої події. Якщо ви хочете одружитися наступного року, ви, мабуть, почали будувати плани, і вам потрібно знати, коли не буде весіль у 2017 році. Ви повинні бути обережними, щоб ця дата не порушувала правил православної церкви. За церковними правилами, весілля проводяться лише в певні дні, дотримуючись постів та свят.

Коли в 2017 році немає весіль

Якщо ви не знали, коли не проводяться весілля в 2017 році, нижче наводиться повний список, з яким потрібно проконсультуватися перед встановленням дати весілля.

Без весіль:

  • У всі дні посту протягом року (у всі середи та п’ятниці року, крім випуску, позначених картами), у дні царських свят та напередодні них.
  • У тиждень залишеного м’яса сухим (19 лютого - 25 лютого)
  • У Великому пості (26 лютого - 16 квітня)
  • Під час Тижня світла (17 квітня - 23 квітня)
  • У піст святих апостолів Петра і Павла (12 червня - 28 червня)
  • В Успіння Пресвятої Богородиці (1 серпня - 15 серпня)
  • У піст Різдва (14 листопада - 24 грудня)
  • Від Різдва до Водохреща (25 грудня - 6 січня)

Чому до весілля доводиться зізнаватися

Часто підготовка до весілля - це суто матеріальна, суто людська підготовка; після встановлення фінансових даних про підтримку та проведення весілля час поспішного встановлення часу весільної служби також встановлюється. Підготовка нареченого та нареченої до весілля повинна бути зосереджена насамперед на духовному житті, оскільки вони будуть об’єднані в одному тілі лише настільки, наскільки вони будуть об’єднані, через спілкування, з Тілом Христовим і в Тілі Христовому. Це вимагає молитви та посту за кілька днів або тиждень до весілля та підготовки до Святого Причастя через Сповідь. Було б добре, щоб хрещені батьки, навіть батьки, взяли участь у цій підготовці, бо "молитви батьків зміцнюють основи дитячих будинків". Підготувавшись таким чином, наречений і наречена зможуть взяти участь у Божественній Літургії, першими відповівши на євхаристійний заклик: "Зі страхом Божим, з вірою та любов’ю наблизьтесь", ділиться, пише doxologia.ro.

Необхідність сповіді перед шлюбом базується на двох основних причинах. Перш за все, духовний, а саме перед кожною важливою подією в житті, ми готуємося сповідаючись і ділитися тим більше, що в давнину Подружжя було пов’язане з Євхаристією. Друга причина практична, але використання також духовне, бо на зустрічі, яку священик проводить з нареченим і нареченою у сповідальні, він буде прагнути передати їм те, чого він не міг зробити словом Весілля. Це запрошення - це не лише сповідь, але й духовна бесіда, в якій священик мав би можливість поговорити з ними про те, що означає християнська сім’я та яка її роль.

Таким чином, Таїнство Сповіді, здійснене до прийняття Таїнства Подружжя, набуває виховної функції, виконуючи роль ще більше наблизити молодих людей до глибокого моменту, в якому вони братимуть участь, та глибоких значень Таїнства, змусивши їх по-справжньому зрозуміти велич своєї коронації у Христі.

Наречений і наречена повинні зізнатися, бажано одному духовенству, щоб залишити позаду індивідуальне минуле, заклавши тим самим основи спільного майбутнього. Це визнання повинно бути повним, бо це єдиний випадок, коли речі, які можуть викликати тугу або приховані почуття провини одне до одного, можуть бути усунені прощенням, яке Бог дарує рукою духовного священика. Звільнившись від, можливо, обтяжливого минулого, наречений і наречена матимуть відкритість і свободу віддатись сімейному життю всією своєю істотою, поклавши новий початок, на основі повної любові, подбавши про те, щоб попередні помилки незнання чи необережності не повторювались.